Укренерго оголосило додатковий аукціон на «швидкі» резерви на п'ять років

НЕК "Укренерго" оголосила на 24 грудня додатковий аукціон на придбання автоматичних резервів відновлення частоти (аРВЧ) строком на 5 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"НЕК «Укренерго» оголосила додатковий спецаукціон на закупівлю допоміжних послуг для балансування енергосистеми, який відбудеться 24 грудня. На цьому аукціоні компанія планує докупити необхідні послуги з надання автоматичного резерву відновлення частоти (аРВЧ)", - йдеться у повідомленні.

Укренерго пропонує контракт на надання аРВЧ на 5 років із відтермінуванням надання послуги до одного року. У компанії нагадали, що із загальної потреби у даній послузі в 1ГВт наразі придбано 397 МВт.

Читайте також: Сертифікація Укренерго не вплине на імпорт електроенергії з ЄС узимку - Енергоспівтовариство

Як повідомлялося, перший довгостроковий аукціон на придбання автоматичних резервів відновлення частоти Укренерго провело 22 серпня, придбавши 500 МВт резервів. Однак із 35 компаній, що перемогли в аукціоні, фінансові гарантії внесли 22 компанії.

Допоміжні послуги з надання автоматичного резерву відновлення частоти – це послуги з готовності генеруючого обладнання постійно реагувати на зміну міждержавних перетоків між енергосистемами України та сусідніх держав. Цей резерв надається автоматично, а час повної активації не перевищує 15 хвилин.