Сертифікація Укренерго не вплине на імпорт електроенергії з ЄС узимку - Енергоспівтовариство

Сертифікація Укренерго не вплине на імпорт електроенергії з ЄС узимку - Енергоспівтовариство

Укрінформ
В Енергетичному співтоваристві спростували заяви про те, що Україна цієї зими може втратити імпорт електроенергії з Євросоюзу через проблеми з сертифікацією НЕК "Укренерго".

Про це йдеться у пресрелізі Енергоспівтовариства, передає Укрінформ.

«Сертифікація «Укренерго» як незалежного оператора системи передачі почалася задовго до війни з метою узгодження його управління зі стандартами ЄС. Твердження про те, що цей процес вплине на здатність України імпортувати електроенергію з ЄС взимку, є оманливими. Імпорт енергоресурсів в Україну має вирішальне значення для забезпечення надійного енергопостачання, особливо в холодну пору року, коли доступ до електроенергії необхідний для забезпечення основних послуг і добробуту населення», - заявили в організації.

В Енергоспівтоваристві висловили жаль з приводу того, що внутрішній лист від Секретаріату Енергетичного Співтовариства, адресований НКРЕКП, був використаний для поширення цих тверджень.

Читайте також: Готуємося до зими: чи вдалося енергетикам відновити й додати нам кіловат

«Наша увага зосереджена на підтримці енергетичної стійкості України за допомогою практичних заходів, включаючи збільшення імпорту електроенергії та ремонт інфраструктури», - зазначили в організації.

Як повідомлялось, учора експерт з енергетичних питань і директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що на початку зими Укренерго може втратити сертифікацію, яка підтверджує спроможність оператора мереж працювати за європейськими стандартами.

За його словами, якщо це станеться, то майже одночасно Україна, скоріш за все, втратить можливість імпорту електроенергії.

Читайте також: Захист енергетики і посилення ППО: Зеленський провів Ставку

У НКРЕКП підтвердили отримання 9 жовтня листа від директора Секретаріату Енергетичного співтовариства Артура Лорковскі, в якому йдеться, зокрема, про необхідність доукомплектування наглядової ради НЕК "Укренерго". Всі необхідні для цього процедури вже розпочато, запевнив регулятор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-