Глава Нацбанку назвав черговий транш МВФ визнанням стійкості економіки України

Ухвалене рішення Міжнародного валютного фонду про виділення Україні чергового траншу в рамках програми EFF є визнанням стійкості економіки нашої країни і важливим меседжем для партнерів.

На цьому наголосив голова Національного банку України Андрій Пишний, коментуючи у Фейсбуці зазначене рішення МВФ, передає Укрінформ.

«МВФ відзначає стійкість економіки країни та наголошує на тому, що збереження своєчасної та передбачуваної зовнішньої підтримки має важливе значення для збереження макрофінансової стабільності. Це важливий меседж для наших партнерів», - написав Пишний.

Водночас він зауважив, що Україна має поступово збільшувати спроможність фінансувати потреби бюджету за рахунок власних джерел, зокрема внутрішнього боргу. Голова НБУ вкотре підкреслив, що українська сторона розділяє позицію керівництва МВФ щодо здійснення кроків по фінансуванню бюджетного дефіциту виключно з неемісійних джерел.

За його словами, НБУ і надалі фокусуватиметься на підтримці макроекономічної стабільності в умовах триваючої війни, забезпеченні помірної інфляції та реалізації наших стратегічних документів, а також продовженні реформування фінансового сектору.

Читайте також: Україна вже виконала 28 структурних маяків за програмою МВФ

Крім того, до шостого перегляду програми розширеного фінансування, яке має відбутися у грудні, Нацбанк має провести оцінку основних фінансових і операційних ризиків фінансової стабільності та оновити плану дій на випадок надзвичайних ситуацій. Триватиме і подальше удосконалення наглядової функції регулятора.

Як повідомлялося, 18 жовтня Міжнародний валютний фонд прийняв рішення виділити Україні черговий транш у розмірі $1,1 мільярда в рамках програми розширеного фінансування (EFF).

Фото: НБУ