Нафта дорожчає на тлі напруги на Близькому Сході

Ціни на нафту зросли більш як на 1% у четвер, 24 жовтня, майже нівелювавши втрати попередньої сесії, оскільки напруга на Близькому Сході знову опинилася в центрі уваги перед виборами в США, попри неоднозначні запаси палива в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціни на нафту марки Brent зросли на 95 центів, або на 1,27%, до $75,91, тоді як ф'ючерси на американську проміжну нафту West Texas Intermediate піднялися на $1, або 1,41%, до $71,77 через війну між Ізраїлем і «Хезболлою», яка продовжує хвилювати ринки щодо пропозиції.

Як пише Reuters, цього тижня ціни на нафту зросли майже на 4%, що допомогло скоротити втрати минулого тижня понад 7% через занепокоєння попитом у Китаї й послабленням занепокоєння потенційними збоями, спричиненими бойовими діями на Близькому Сході.

Ізраїль завдав ударів по столиці Сирії Дамаску вранці у четвер, повідомляють сирійські державні ЗМІ, що є останнім подібним нападом на тлі війни в Газі.

Це сталося після попередніх ударів Ізраїлю по південному передмісті Бейрута в середу й після того, як «Хезболла» заявила, що вперше випустила високоточні ракети по ізраїльських цілях.

Посилення перестрілок відбувається в той час, коли Вашингтон робить останній серйозний поштовх до миру між Ізраїлем і підтримуваними Іраном угрупованнями «Хезболла» й «Хамас» перед виборами президента США 5 листопада, які можуть змінити політику США на Близькому Сході.

Поточна нестабільність напередодні критичного тижня виборів у США, за яким слідує політичне рішення ФРС, забезпечує достатній потяг, щоб викликати більш шалені коливання, навіть попри те, що пропозиції залишаються достатніми, сказала Пріянка Сачдева, старший ринковий аналітик Phillip Nova.

Читайте також: Конгрес США вимагає від Байдена посилити санкції проти нафтової галузі Росії - FT

Тим часом запаси сирої нафти в США зросли на 5,5 млн барелів минулого тижня, згідно з даними Управління енергетичної інформації США в середу, порівняно з очікуванням аналітиків в опитуванні Reuters щодо зростання на 270 тис. барелів.

Попри накопичення запасів, передбачуваний попит все ще зростає, повідомили аналітики ANZ у клієнтській записці.