Конгрес США вимагає від Байдена посилити санкції проти нафтової галузі Росії - FT

Конгрес США вимагає від Байдена посилити санкції проти нафтової галузі Росії - FT

Укрінформ
Двопартійна коаліція у Конгресі США вимагає від адміністрації американського президента Джо Байдена посилення санкцій проти нафтосервісної галузі Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

Конгресмени стверджують, що нинішні санкції дозволяють великій американській фірмі SLB, яка є найбільшою у світі нафтосервісною компанією, підживлювати військову машину лідера Кремля Володимира Путіна. Конгресмени також попросили Міністерство фінансів та Держдепартамент США пояснити, чи санкціонували вони транзакції, у рамках яких SLB (раніше Schlumberger), імпортувала обладнання в Росію на суму 17,5 мільйона доларів у період із серпня по грудень минулого року.

Вимоги Конгресу з’явилися після серпневого розслідування FT, яке показало, що SLB продовжує розширювати свою діяльність у Росії, користуючись відходом західних конкурентів, незважаючи на міжнародні антиросійські санкції через повномасштабну агресію РФ проти України.

У листі, адресованому Держсекретарю США Ентоні Блінкену та міністру фінансів Джанет Єллен, конгресмени заявили, що SLB підтримує військову машину Путіна «у належному стані» шляхом фінансування «варварського вторгнення в Україну».

Читайте також: Російський «тіньовий флот» залишає розливи нафти по всьому світу - Politico

«Ми закликаємо вас продовжувати підтримувати наших українських союзників шляхом запровадження більш жорстких нафтових санкцій, щоб ефективно обмежити прибутки Путіна», – йдеться у листі, підписаному понад 50 членами Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, близько третина танкерів, які потрапили під західні санкції (США, Британії та ЄС), продовжують транспортувати російську сиру нафту, свідчить інформація Bloomberg.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-