На Буковині відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery

У Чернівецькій області відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, передає Укрінформ.

"Меморандум про партнерство та співпрацю підписали Чернівецька обласна військова адміністрація, Чернівецька обласна рада та проєкт RECOVERY Віктора й Олени Пінчуків. Ним передбачено створення інноваційного реабілітаційного центру потужністю до 50 ліжок для поранених захисників і захисниць України”, - поінформував Запаранюк.

Він зазначив, що за кошти проєкту заплановано ремонт одного з ключових госпіталів Буковини, де розміститься центр, оснащення його інноваційним медичним обладнанням і проведення навчань мультидисциплінарної команди лікарів.

За словами начальника ОВА, у цьому реабілітаційному центрі надаватимуть медичні послуги, психологічну реабілітацію, будуть створені комфортні умови для пацієнтів, лікарів та відвідувачів із дотриманням принципів безбар'єрності для потреб маломобільних груп населення.

Читайте також: У кожній лікарні працюватимуть команди для реабілітації людей з інвалідністю - Жолнович

Проєкт Recovery спрямований на розбудову галузі реабілітації в Україні, що передбачає створення національної мережі інноваційних центрів, міжнародні освітні програми для фахівців і складне протезування військових за кордоном у випадках, коли це неможливо в Україні.

Зараз працює вже 7 реабілітаційних центрів Recovery, що надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Вінниці, Одесі та у Дніпропетровській області.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня у Львові на базі лікарні Святого Луки Першого територіального медичного об’єднання запрацював новий реабілітаційний центр для поранених військових.