У Туреччині вирощують перець, який прискорює метаболізм та «захищає від раку»
У районі Самандаг провінції Хатай, що на півдні країни, вирощують перець, який прискорює метаболізм та "захищає від раку".
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.
“Дослідження показують, що речовина капсаїцин, що міститься в перці виду Самандаг, прискорює метаболізм і запобігає утворенню жирової тканини, створюючи відчуття ситості в організмі”, - розповіла турецька дієтологиня Лала Несіл.
Саме речовина, яка надає перцю гостроти, має багато переваг, оскільки вона також забезпечує секрецію гормону щастя. Таким чином, він має природний болезаспокійливий ефект на організм. Дослідження показують, що капсаїцин також корисний при болісному ревматизмі.
За даними Американської асоціації з дослідження раку, капсаїцин також ефективний при лікуванні раку простати. Він бореться з раковими клітинами, перешкоджаючи їх росту. Відомо також, що перець виду Самандаг з високим вмістом антиоксидантів має профілактичну та захисну дію проти хвороб серця та багатьох видів раку. Цей перець має високий вміст вітаміну С збалансовує та зміцнює імунну систему організму.
«Це має захисну дію на початку таких захворювань, як грип, особливо в холодні зимові місяці», — сказала експертка.
Але при цьому вона не рекомендує вживати самандазький перець людям із захворюваннями шлунка та кишківника, оскільки дуже важливо включати гострий перець в адекватну та збалансовану програму харчування. Також важливо не перестаратися з його споживанням 2-3 перчинами на день.
Як повідомляв Укрінформ, вчені довели, що аналіз крові може виявити, які органи прискорили старіння, що може дати можливість лікувати людей до того, як вони захворіли.