Доброчинці Франції погодились допомогти прикарпатським медзакладам, де лікують військових

В Івано-Франківській ОВА підписали меморандум з представниками Франції, які погодились допомогти з обладнанням та медикаментами лікарням. Першочергово їх отримають лікарні, де приймають військових.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, відповідаючи на запитання про забезпечення медзакладів, де лікують військових.

«Ми підписали меморандум з представниками Франції з метою підсилити наші медзаклади. Йдеться про сучасне медичне обладнання, багатофункціональні ліжка та необхідні медикаменти. Першочергово допомогу отримають заклади, де лікують військових», - повідомила Онищук.

За її словами, в Івано-Франківській області створені 16 стаціонарних реабілітаційних відділень, які приймають захисників. Загалом, реабілітаційні послуги в області надає 21 медичний заклад.

«Моя позиція – медицину в області треба максимально підсилювати. Приємно, коли голови громад теж про це дбають. Адже у наших лікарнях сьогодні отримують медичні послуги військові з усієї України, і їх харчування в медзакладах, наявність потрібних ліків, забезпечення для діагностики та лікування - це питання, які ми постійно тримаємо на контролі і залучаємо для цього благодійників», - запевнила Онищук.

Читайте також: На Закарпатті побудували перший в області реабілітаційний центр

Вона додала, що на черзі в області відкриття реабілітаційного відділення у Косівській лікарні та забезпечення обладнання для діагностики у Прикарпатському онкоцентрі, перинатальному центрі та ОКЛ, де медичні послуги отримують військові.

Як повідомляло агентство, японська благодійна організація передала для Сокирянської лікарні на Буковині сучасне медичне обладнання.