У МЗС закликали іноземних партнерів не нагнітати інформаційне поле

Міністерство закордонних справ України продовжує тісну взаємодію з партнерами щодо оцінки загроз агресії Росії і закликає утримуватися від кроків, що можуть призвести до "нагнітання інформаційного поля".

Про це йдеться у коментарі щодо режиму роботи іноземних дипломатичних представництв в Україні, розміщеному на сайті відомства, передає Укрінформ.

"Міністерство закордонних справ вітає рішення абсолютної більшості іноземних партнерів не змінювати режим роботи дипломатичних представництв в Україні, у тому числі не здійснювати евакуацію членів родин і співробітників. Підтверджуємо позицію про передчасність таких кроків на цьому етапі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Евакуація дипломатів: Росію попередили, що Захід за нею пильно стежить

В МЗС наголосили, що відомство продовжує тісну взаємодію з партнерами щодо оцінки подальших ризиків і загроз агресії Росії.

"Закликаємо іноземних партнерів утримуватися від кроків в публічному просторі, які нагнітають інформаційне поле та розхитують суспільство. Упевнені, що нинішні виклики можна подолати виключно завдяки єдності та скоординованості спільних дій", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, посольство США в Україні 26 січня закликало американських громадян, які перебувають у країні, подумати про від'їзд, використовуючи комерційні або інші приватні транспортні засоби, на тлі "непередбачуваної ситуації в країні".

Читайте також: «Ситуація непередбачувана»: посольство США звернулось до американців в Україні

Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний ("санкціонований") від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх родин.

У МЗС України назвали такий крок "передчасним і проявом надмірної перестороги".

Станом на 26 січня більшість американських дипломатів вирішили залишитися на робочих місцях у Києві.

Про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників посольств або дозволити їм добровільно залишити українську територію повідомили також Велика Британія, Австралія, Німеччина, Канада.