Відповіддю на визнання Росією так званих «Л/ДНР» мають бути санкції - президент Естонії

Президент Естонії Алар Каріс вважає, що відповіддю на визнання Росією самопроголошених утворень на окупованих територіях Донецької і Луганської областей мають бути санкції проти РФ.

Про це Каріс заявив на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вихід із ситуації – це санкції… Війна та агресія – це не той спосіб, як одна країна має продовжувати розвиватися», - сказав Каріс.

Коментуючи заяву прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, що визнання Кремлем незалежності ОРДЛО зачинить двері для дипломатії, Президент Естонії зауважив, що «це не остаточний кінець дипломатії».

«Ми спробуємо продовжити не вести переговори, а спілкуватися з російською стороною, адже основне питання – якщо Путіну байдуже щодо українців, він має думати про росіян і їхню долю», - зазначив Каріс.

Він додав, що президент Росії Володимир Путін буде відповідати перед майбутніми поколіннями за свої насильницькі дії.

«Це вирішальний момент в європейській історії. Президент Путін буде відповідати перед майбутніми поколіннями за свої насильницькі дії. Європейські та західні лідери мають захистити свої цінності, прихильність до Європи, об’єднаної та мирної», - сказав Каріс.

Читайте також: Час для застосування санкцій проти Росії настав – Кулеба

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.