США й далі допомагатимуть Україні притягати Росію до відповідальності – Білий дім

США продовжують надавати Україні оборонну, економічну й гуманітарну допомогу, а також працюють разом із іншими країнами Заходу, щоби запровадити проти Росії серйозні санкції та притягти її до відповідальності за агресію проти України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами спілкування у вівторок президентів Джо Байдена й Володимира Зеленського, передає Укрінформ.

«Президент Байден підкреслив, що допомога Сполучених Штатів Україні є безперервною, включно з поточними поставками безпекової, економічної та гуманітарної підтримки»,- наголошується в документі.

Крім того, зазначається, що президенти обговорили, як Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами працюють над тим, щоби притягти Росію до відповідальності. У тому числі, йдеться про введення санкцій, які вже впливають на російську економіку.

«Лідери обговорили посилення атак Росії на об’єкти, якими користуються мирні жителі в Україні, включно із сьогоднішнім вибухом біля меморіалу Голокосту в Бабиному Яру»,- зауважили в Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, розмова президентів України і США відбулася телефоном у вівторок. Володимир Зеленський подякував Джо Бадйену за підтримку Української держави.