У Туреччині - про переговори між Україною та рф: Зустріч дала надію на врегулювання

За результатами перемовин у Стамбулі між Україною та росією, Туреччина бачить надію на швидке врегулювання, хоча не має ілюзій, що це буде легко.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на допис очільника директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттіна Алтуна у Твіттері.

«Зустрічі українських та російських переговорних груп у Туреччині дали нам і всьому світу надію на швидке врегулювання кризи», - написав Алтун.

При цьому, зазначив він, ілюзій щодо того, що рішення будуть легкими, у турецької сторони немає.

«Ми не маємо ілюзій щодо перспектив легкого вирішення, але Туреччина завжди буде домагатися миру та стабільності, сприяючи та виступаючи посередником між Україною та росією. Наш регіон не може дозволити собі більше конфліктів і гуманітарних криз», - написав Алтун.

Він також закликав підтримати дипломатичні ініціативи Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.