На перемогу України має працювати весь цивілізований світ - американська експертка

Україна обов’язково переможе у війні проти росії, і весь цивілізований світ має над цим працювати.  

Про це заявила заступниця директора Центру Євразії Атлантичної Ради (США) Мелінда Ґарінг під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу фонду.

«Україна виграє. І ми повинні над цим працювати. Друга ідея – Україна отримає відродження після перемоги у війні. І вона матиме серйозну економічну і політичну трансформацію. Вона переродиться», - наголосила Ґарінг.

Читайте також: Кулеба і Трасс обговорили подальшу військову допомогу Україні та нові санкції проти рф

Вона зазначила, що Україні було завдано багато страждань і руйнувань через війну.

«20% населення України, країни з більш ніж 40 мільйонами населення, мали полишити свої домівки. Скільки дітей було переміщено або всередині країни, або за кордон. Кажуть, що на 90 мільярдів доларів завдано шкоди, але це занижені оцінки. Ми знаємо, в Маріуполі, на місці, про яке ми сьогодні говоримо зокрема, руйнування жахливі. І це треба документувати, це треба
усвідомити», - сказала вона.

Коментуючи блокування одним із сенаторів законопроєкту про виділення $40 мільярдів для України, Мелінда Ґарінг наголосила, що потрібен тиск на законодавців, щоб гроші було виділено максимально швидко.

Читайте також: ЄС виділить ще €500 мільйонів на військову допомогу Україні - Боррель

«Треба, щоби американці, які підтримують Україну, українська діаспора, всі зацікавлені люди тиснули на законодавців для того, щоби це блокування було знято, щоби гроші було виділено максимально швидко. Бо час є критичним. Українським військам потрібні боєприпаси та озброєння. І навіть якщо зараз його надіслати, то час знадобиться на те, щоби доставити це безпосередньо у зону бойових дій», - сказала вона.

Ґарінг також зазначила, що гуманітарна допомога має більше розподілятися саме через українські благодійні організації.

Фото: Melinda Haring/Facebook