В Україні не можна повторювати мир в Грузії 2008 року – віцемаршалек Сейму Польщі

Не може бути такого, щоб Україну примушували до переговорів чи уклали мир за її спиною, як це було з Грузією у 2008 році.

Про це заявила віцемаршалек Сейму Республіки Польща Малґожата Ґосєвська, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу, під час спілкування зі ЗМІ в Києві.

«Не може бути так, як було з Грузією у 2008 році, коли Президент Франції Саркозі полетів у москву і вони разом підписали, скажімо так, цей мир у Грузії. Це зробилося за спиною уряду Грузії, і як наслідок грузинське суспільство було дуже проти свого парламенту», - сказала вона.

Читайте також: У Польщі готуються до прийому другої хвилі українських біженців

Ґосєвська підкреслила, що чи говорити взагалі, чи укладати якийсь мир повинна вирішувати лише Україна, і не може бути такого, щоб Україну примушували миритися з росією.

Віцемаршалек також акцентувала на тому, що росія ніколи не дотримується тих угод, які вона підписала: «Вона не дотрималася тих положень, які стосувалися лінії розмежування в Грузії, і ніколи не було дотримано Мінських домовленостей».

«По-третє скажу, що з терористами не розмовляють, а путін і всі його прибічники – це відверті терористи», - підкреслила насамкінець Ґосєвська.

Читайте також: У Польщі «людиною року» назвали усіх громадян, які допомагають українцям

Як повідомлялося, 9 листопада речниця мзс рф марія захарова заявила, що росія готова вести переговори з Україною "з урахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент".

Міністерство закордонних справ України назвало цю заяву черговою димовою завісою та імітацією для перегрупування.