Міноборони Німеччини: Демократія у Європі під загрозою, ми маємо інвестувати у безпеку

Європа має підтримувати Україну у її боротьбі за демократію і одночасно посилювати власну обороноздатність.

Про це сказала парламентський держсекретар (заступник міністра) Міністерства оборони ФРН Земтьє Мьоллер під час панельної дискусії в рамках Першої Чорноморської безпекової конференції міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Після десятиліть миру в Європі зараз демократія перебуває під загрозою, вона не є чимось само собою зрозумілим. Ми повинні сильно інвестувати в безпеку», - заявила Мьоллер.

Вона запевнила, що Німеччина виконуватиме свої зобов’язання щодо спрямування на потреби оборони належної частки бюджету. Інвестувати треба, за словами Мьоллер, як у озброєння, матеріальні засоби, так і в персонал і структури. ФРН працює над цим, зазначила вона.

При цьому Німеччина є одним з головних союзників України з точки зору надання озброєнь, боєприпасів і підготовки військових, заявила Мьоллер.

«Україна бореться за те, за що варто боротися. Тому Німеччина так сильно підтримує Україну», - пояснила держсекретар, запевнивши, що її країна продовжуватиме цю підтримку «так довго, як буде потрібно».

Читайте також: Румунія підтримуватиме Україну до перемоги – глава МЗС

Водночас, зауважила вона, дії держав з допомоги України потребують розуміння та підтримки з боку їх власного населення. Для цього треба говорити з людьми про цінності, про свободу та демократію, за які Україна бореться проти російського імперського агресора, сказала держсекретар.

Мьоллер також наголосила на важливості збереження єдності Заходу, адже метою президента рф володимира путіна було не лише підкорити Україну, але й похитнути єдність Заходу.

Як повідомлялося, Німеччина є найбільшим постачальником допомоги Україні, включаючи військову, гуманітарну, фінансову, в материковій частині Європи.