Штати вважають «українську» зустріч у Копенгагені позитивною та продуктивною

У Білому домі позитивно оцінили закриту зустріч на рівні радників глав держав щодо досягнення миру в Україні, яка відбулася напередодні в Копенгагені.

Про це розповіла в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні офіційна представниця Білого дому Олівія Делтон, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вони (учасники консультацій – ред.) мали позитивну й продуктивну дискусію про те, як можуть виглядати принципи миру, а також як ми можемо досягти справедливого й міцного миру в Україні», - зауважила Делтон.

Читайте також: Єрмак розповів про результати зустрічі радників у Копенгагені

Вона уточнила, що від США на зустрічі в Копенгагені була особисто присутня старша директорка Ради нацбезпеки з питань Європи Аманда Слоут. Водночас, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван взяв участь у роботі в віртуальному режимі. Представниця адміністрації Байдена також нагадала, що зустріч була ініційована українською стороною.

За її словами, загалом, учасники погодилися, що всі прагнуть миру й завершення війни. Вона також підкреслила, що при цьому необхідно гарантувати виконання фундаментальних принципів Статуту ООН, зокрема суверенітету й територіальної цілісності.

Читайте також: Єрмак розповів про зустріч в Данії та перспективи глобального саміту щодо Формули миру

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Копенгагені відбулися консультації щодо ключових принципів миру на рівні радників з питань нацбезпеки, а також політичних радників з Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії.