Більшість у Палаті представників Конгресу США хоче підтримати Україну - Кірбі

У Палаті представників Конгресу США більшість налаштована підтримати Україну та Ізраїль попри опір республіканців у питанні схвалення пакета допомоги від США.

Про це сказав координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі в інтерв’ю Reuters, передає Укрінформ.

За словами Кірбі, допомогу Україні, зокрема, підтримує керівництво Палати представників.

Він зазначив, що комітети зі збройних сил, закордонних справ та з питань розвідки Палати представників хочуть надати підтримку як Україні, так і Ізраїлю.

Політик висловив упевненість, що президент США Джо Байден, більшість членів Палати представників, як і більшість американців, розуміють, що війна Росії проти України впливає на безпеку США.

«Те, що відбувається в Європі, цілком може підірвати східний фланг НАТО, якщо ми просто відійдемо і дозволимо Путіну захопити Україну. І якщо ви думаєте, що ціна підтримки України зараз висока, подумайте про те, як вона поступово зростатиме у відношенні життів та коштів американського народу», – заявив Кірбі.

Він підкреслив, що завдяки допомозі від США українська армія впродовж двох років «зробила дивовижні речі», зокрема відвоювала понад 50% захоплених Росією територій, і Сполучені Штати мають продовжувати підтримку України.

Водночас представник Білого дому визнав, що відсутність допомоги з боку США вже відчуває українська армія.

Читайте також: Гарріс: Додатковий пакет допомоги України під час голосування у Конгресі США буде прийнятий

«Я маю на увазі, що час настав. Вони дуже потребують додаткової підтримки по всій лінії фронту», – заявив Кірбі.

Як повідомлялося, 13 лютого Сенат Конгресу США схвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб національної безпеки на $95,3 мільярда, який включає допомогу Україні в розмірі понад $60 мільярдів. Далі він має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.