Стефанчук закликав спікерку парламенту Танзанії долучитися до Саміту миру

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук поінформував спікерку парламенту Республіки Танзанія Тулію Ексон про безпекову ситуацію в Україні та закликав взяти участь у Глобальному саміті миру.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ще одну розмову провів зі спікеркою парламенту Республіки Танзанія Тулією Ексон. Передусім ознайомив її з безпековою ситуацією, наслідками повномасштабної російської агресії та злочинами, до яких вдається ворог щодня», - зазначив він.

За словами Стефанчука, під час розмови обговорювалася важливість реалізації української Формули миру.

«Україна прагне якомога швидше відновити мир і безпеку у регіоні. Саме тому Президент України Володимир Зеленський запропонував Формулу миру з десяти пунктів, що принесе всеосяжний, справедливий і міцний мир Україні та безпеку всьому світові», - зауважив спікер українського парламенту.

За його словами, участь Танзанії на найвищому рівні у Глобальному саміті миру стане значним внеском у міжнародний і регіональний мир та стабільність.

Співрозмовники також обговорили питання продовольчої безпеки, адже, попри російську агресію, Україна забезпечує функціонування альтернативного гуманітарного маршруту у Чорному морі, який успішно створено після одностороннього виходу РФ із Чорноморської зернової ініціативи, зазначив Стефанчук.

З огляду на те, що Ексон є президенткою Міжпарламентського союзу, спікери парламентів обговорили роль цієї організації у підтримці боротьби України проти агресора, зосередившись на політичних, економічних і гуманітарних аспектах такої підтримки.

Окрім того, сторони приділили увагу активізації двостороннього міжпарламентського діалогу між Верховною Радою України та парламентом Об’єднаної Республіки Танзанія.

Читайте також: Кулеба: Якщо на Саміт миру приїде Байден, то на вищому рівні буде представлено «ще більше» країн

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук провів розмову в форматі відеоконференції зі спікером Сенату Королівства Камбоджа Хуном Сеном, під час якої закликав державу приєднатися до виконання української Формули миру.

Фото: Ruslan Stefanchuk/FB