Кулеба: Якщо на Саміт миру приїде Байден, то на вищому рівні буде представлено «ще більше» країн

Кулеба: Якщо на Саміт миру приїде Байден, то на вищому рівні буде представлено «ще більше» країн

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прогнозує, що особиста участь президента США Джозефа Байдена у Глобальному саміті миру в Швейцарії спонукає «ще більше» лідерів інших країн приїхати на цей міжнародний захід.

Про це Кулеба сказав під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, участь президента Байдена в Саміті (миру у Швейцарії, - ред.) є принципово важливою, і, безумовно, якщо він приїде, то буде ще більше країн представлено на найвищому рівні», - сказав очільник МЗС.

Коментуючи просування Китаєм і Бразилією ідеї альтернативного мирного саміту за участі Росії та України, Кулеба висловив переконання, що ініційований Україною Глобальний саміт миру матиме ширшу підтримку у світі.

«Найбільшими масами завжди буде володіти ідея України», - зазначив він.

Президент Володимир Зеленський у вівторок на пресконференції в Брюсселі заявив, що дуже хотів би, щоб президент США Джо Байден був особисто присутній на Саміті миру в Швейцарії. На думку Зеленського, очільник Кремля Володимир Путін буде втішений, якщо американський президент не приїде на цей захід.

Читайте також: Боррель: Шалений спротив Росії проведенню Саміту миру свідчить про його важливість

Як повідомляв Укрінформ, у комюніке після переговорів у Пекіні топдипломата Китаю Ван Ї з головним радником президента Бразилії з питань міжнародної політики Чельсо Аморімом зазначається, що Китай і Бразилія мають спільну позицію стосовно політичного врегулювання «кризи в Україні» та підтримують проведення мирної конференції, визнаної Україною і Росією, за рівноправної участі всіх сторін та з обговоренням усіх мирних планів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-