Боррель: Шалений спротив Росії проведенню Саміту миру свідчить про його важливість

Боррель: Шалений спротив Росії проведенню Саміту миру свідчить про його важливість

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель вважає спроби Росії перешкодити проведенню Глобального саміту миру у Швейцарії найкращим свідченням реальної важливості цього форуму для встановлення справедливого миру в Україні.

Про це він заявив у Брюсселі перед засіданням міністрів оборони країн Євросоюзу, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз у переговорах (щодо Саміту миру у Швейцарії – ред.) чиниться шалений тиск на всіх для того, щоб цей червневий форум був успішним», - сказав Боррель.

Він наголосив, що Росія робить те саме, але щоб зірвати саміт, і тисне на країни, зокрема БРІКС, аби вони не брали участі в швейцарській мирній конференції, пропонуючи провести якусь подібну зустріч у Москві.

«Якщо вони (росіяни) так сильно не хочуть, щоб країни долучались до мирного саміту у Швейцарії, значить, цей форум є справді дуже важливим», - заявив Боррель.

Читайте також: Саміт миру має продемонструвати підтримку міжнародного права - МЗС Чехії

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що російський лідер Володимир Путін боїться Глобального саміту миру, намагається його зірвати і влаштувати паралельну платформу. Тому деякі світові лідери ще не висловилися з приводу участі в саміті.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-