Зеленський: Росія готується здійснити агресивні провокації у Балтійському регіоні

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія демонструє, що може бути готова вчинити агресивні провокації у Балтійському регіоні.

Про це він сказав на спільній пресконференції з учасниками третього саміту Україна – Північна Європа, повідомляє Укрінформ.

«Путін має спроможності поширювати війну. Ситуація далеко не така хороша, як він намагається її описати, але він все ще може поширювати терор проти наших міст та селищ, намагаючись розширити зону бойових дій, і готує більше військових сил поруч з нашими кордонами. Росія також сигналізує, що вона може бути готова вчинити агресивні провокації, зокрема, проти кордонів у Балтійському регіоні», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що ключем до позитивних змін для України на фронті та на війні загалом є протиповітряна оборона.

Читайте також: Зеленський - про Саміт миру: Росія шантажує деяких лідерів країн

«Росія не має жодної більшої фундаментальної переваги, окрім КАБів, ракет та бойової авіації. Ми повинні зробити все, щоб знищити російську військову авіацію, так само, як ми вже знищуємо російські бойові кораблі в Чорному морі. Для цього ми потребуємо систем ППО «Patriot». І сьогодні ми говорили про те, яким чином прискорити доставку систем «Patriot» в Україну. І я дякую всім моїм колегам за розуміння», - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський перебуває у Стокгольмі, де візьме участь у третьому саміті Україна – Північна Європа.