Зеленський - про Саміт миру: Росія шантажує деяких лідерів країн

Зеленський - про Саміт миру: Росія шантажує деяких лідерів країн

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія шантажує деяких лідерів країн та намагається заблокувати участь деяких держав у Саміті миру.

Про це він сказав на спільній пресконференції з учасниками третього саміту Україна – Північна Європа, повідомляє Укрінформ.

"Наша дипломатія повинна бути такою ж ефективною, як наше озброєння. Найбільш важливою річчю саме зараз є Саміт миру. Він повинен стати справді глобальним, глобальним самітом. У цей момент ми вже маємо близько сотні держав та міжнародних організацій, які візьмуть участь у Саміті, але Росія шантажує деяких лідерів і намагається заблокувати участь деяких країн", - сказав Зеленський.

Також він додав, що "ми також ще не маємо підтверджень від деяких наших партнерів, і сьогодні ми обговорювали, яким чином ми можемо посилити наші мирні зусилля разом".

Читайте також: Президент: Щодня протидіємо російським спробам зірвати Саміт миру

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото: Julia Kochetova/The Guardian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-