Не дозволяти Україні бити по об’єктах у Росії не мало сенсу - радник Байдена

Коли російські війська під час наступу на Харківщині перетинали кордон, не було сенсу не дозволяти українцям завдавати ударів по об’єктах у Росії.

Як передає Укрінформ, про це у програмі «Face The Nation» телеканалу CBS News сказав радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

«Те, що відбувалося навколо Харкова за останні пару місяців, було наступом Росії. Вони рухалися з одного боку кордону прямо на інший бік кордону, і це просто не мало сенсу не дозволяти українцям вести вогонь через цей кордон, вражати російські вогневі точки, звідки вівся вогонь по українцях. Тому президент (Байден – ред.) дав дозвіл на це (ударах по об’єктах у Росії – ред.). І українці використали цей дозвіл на полі бою», - сказав він.

За словами Саллівана, росіяни не змогли досягти істотного прогресу на місцях за останні дні у Харківській області.

«Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в утриманні лінії фронту та відсічі російським силам», - додав він.

Читайте також: Росіянам не вдалося реалізувати «Харківську операцію», напрямок буде ще посилено - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що президент Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ.