ЄС має розпочати переговори про членство з Україною до кінця червня - Урсула фон дер Ляєн

Україна виконала всі реформи та перетворення, визначені Єврокомісією у процесі її входження до ЄС, тож ЄС має розпочати переговори щодо членства з Україною вже до кінця червня цього року.

Про це у Берліні під час конференції з відновлення України заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна виконала всі кроки, які ми визначили. І саме тому ми переконані, що Європейський Союз має розпочати переговори щодо входження з Україною вже до кінця цього місяця», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Зустрічі з країнами ЄС щодо скринінгу законодавства України можуть початися вже в липні - Кулеба

Вона відзначила, що Україна здійснює необхідні реформи та демократичні перетворення, включаючи зміцнення верховенства права та боротьбу з корупцією в умовах російського вторгнення. У цьому контексті президент Єврокомісії назвала досягнення України вражаючими та подякувала Україні за те, що залишається стійким і надійним партнером.

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент України Володимир Зеленський.