Польща може поділитися з Україною своїми технологіями та досвідом євроінтеграції - Сікорський

Варшава хоче взяти участь у відновленні України, готова ділитися своїми технологіями, а також досвідом євроінтеграції.

Про це під час Конференції з відновлення України заявив у вівторок у Берліні глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив глава польської дипломатії, Варшава хоче взяти участь у відновленні в Україні. Він звернув увагу, що Польща має дуже тісні економічні зв’язки з Україною, мільйони українці побували у Польщі і навпаки.

“Ми маємо досвід виконання критеріїв щодо членства в ЄС, і ми можемо допомогти Києву у їх виконанні, ми знаємо, що треба зробити, щоб виконати ці критерії”, - зазначив Сікорський.

Читайте також: У червні має бути затверджена переговорна рамка з Євросоюзом - Зеленський

Він також підкреслив, що Польща має надійні і не дуже дорогі технології з очищення питної води, відтак Варшава готова у цьому питанні допомогти Україні.

На думку глави польської дипломатії, Україна повинна й надалі активно боротися з корупцією, оскільки “найпростішим шляхом втратити підтримку ЄС” є послаблення боротьби з нею.

Він також наголосив на тому, що Україна повинна продовжувати складні реформи зараз, поки має загальнонаціональний консенсус щодо цього, оскільки після війни буде важко повернутися до їх реалізації.

Читайте також: Шлях України до ЄС і НАТО: Стефанчук розраховує на підтримку Польщі і країн Балтії

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент України Володимир Зеленський.