Зеленський прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру

Президент Володимир Зеленський прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру. Попереду два дні активної роботи з країнами з усіх куточків світу, із різними народами, які, проте, об'єднані спільною метою – наблизити справедливий і тривалий мир для України», – розповів Зеленський.

За його словами, саміт миру дасть змогу глобальній більшості зробити конкретні кроки у сферах, що важливі для кожного у світі: ядерна та продовольча безпека, повернення військовополонених і всіх депортованих осіб, зокрема депортованих українських дітей.

Президент відзначив, що у саміті візьмуть участь близько 100 країн і міжнародних організацій.

Читайте також: Саміт у Швейцарії буде першим кроком до справедливого миру в Україні - Боррель

«Вдячний усім, хто вирішив долучитися та продемонструвати глобальне лідерство й відданість миру, міжнародному праву та Статуту ООН. Як відповідальна світова більшість, разом ми маємо докласти всіх зусиль, щоб покласти край війнам, агресіям і колоніальній окупації та унеможливити їхнє повторення. Упевнений, що всі люди світу хочуть справедливого миру та поваги до кожної нації», – заявив Президент України.

Він підкреслив, що «голос відповідальної світової більшості здатен наблизити мир і відновити повну силу Статуту ООН».

Читайте також: Зеленський: Важливо не віддати мирну ініціативу Росії

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Передбачається, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Загалом очікується участь щонайменше 100 країн, з яких половина представляють Глобальний Південь.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм