Зеленський: Важливо не віддати мирну ініціативу Росії

Зеленський: Важливо не віддати мирну ініціативу Росії

Укрінформ
Сьогодні важливо не віддати мирну ініціативу Росії, тому що російське бачення завершення війни було продемонстроване у день вторгнення – це окупація України.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції у Берліні з канцлером ФРН Олафом Шольцом, повідомляє Укрінформ.

«Важливо не віддати (мирну - ред.) ініціативу Росії, тому що російська ініціатива, її бачення завершення війни, була продемонстрована у день вторгнення. Їхнє бачення – окупація нашої держави», – сказав Зеленський.

Успіхом першого інавгураційного Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, Президент України вважає сам факт такої зустрічі.

«Сам факт проведення такого саміту вже є успіхом. Він не означатиме мир і завершення війни. Це шлях, на жаль. Але ми пройдемо його. Я впевнений у ньому. Ми досягнемо миру, а це – перший крок. Він дуже важливий. Паралелі ми вже знаємо – організовуються зустрічі на різних рівнях на території Росії, щоб побудувати якусь ще ініціативу. Тому наша зустріч – це успіх», – відзначив Зеленський.

Також, за словами Президента, важливо, щоб цю ініціативу не забрала жодна держава, «бо це не буде справедливим, бо війна у нас».

Читайте також: Зеленський і Шольц обговорили комплексні рішення для захисту від КАБів

«При цьому, я ще раз підкреслю, ми дуже відкриті. Якщо ми хочемо об’єднати велику кількість держав, потрібно їх чути», – сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 15-16 червня у Швейцарії в містечку Бюргеншток відбудеться Глобальний саміт миру. Очікується, що участь у ньому візьмуть представники понад ста держав з усіх континентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-