Зеленський і Шольц обговорили комплексні рішення для захисту від КАБів

Зеленський і Шольц обговорили комплексні рішення для захисту від КАБів

Відео
Укрінформ
Росія щодня використовує близько 100 авіаційних керованих авіабомб. Жодна протиповітряна система з такою кількістю не впорається, потрібні комплексні рішення, які сьогодні у Берліні обговорювалися під час переговорів Президента України Володимира Зеленського з канцлером ФРН Олафом Шольцом.

Про це глава Української держави повідомив під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини, передає Укрінформ.

«За поточну добу Росія використала 135 авіаційних керованих бомб, кожна з яких – близько тонни. Це дуже багато. З цим не впорається жодна система ППО. Потрібні комплексні рішення. І саме про них ми з Олафом сьогодні говорили. Але про деякі речі треба говорити тихо, поки вони не вирішені», – сказав Президент, не розкривши деталей перемовин.

Зеленський також подякував Шольцу за рішення виділити Україні додаткові системи ППО.

«Я вдячний за пакет підтримки від Німеччини, а також – за виділення системи «Петріот», на якій вже навчається наша команда. Ми високо цінуємо якість і влучність системи IRIS-T. Наші команди багато працювали над тим, щоб пришвидшити усі процеси, аби ці системи швидше були у нас», – додав Президент України.

Читайте також: Шлях до відбудови України починається з ППО - Кулеба

Зеленський підкреслив, що надаючи засоби ППО, Німеччина вже врятувала тисячі життів українців від російського терору.

«Це те, за що Україна завжди буде вдячною. Це те, що наближає завершення цієї війни», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у вступному слові на Конференції з відновлення України канцлер ФРН Олаф Шольц повідомив, що найближчим часом Німеччина передасть Україні третю систему Patriot, а також систему Iris-T SLM, Gepard, ракети та артилерійські боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-