Шлях до відбудови України починається з ППО - Кулеба

Шлях до відбудови України починається з ППО - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поділив довгострокові потреби у відбудові нашої країни на 5 кроків: протиповітряна оборона, інвестиції, макрофінансова підтримка, членство в ЄС і заморожені активи Росії.

Про це глава української дипломатії заявив у Берліні під час конференції з відновлення України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що є короткострокова потреба України – підтримка енергосистеми напередодні зими – а в довгостроковій перспективі є 5 кроків, які не треба відкладати і над якими потрібно продовжувати працювати.

«По-перше, шлях до відбудови починається з протиповітряної оборони, тому що чим менше шкоди, тим легше відбудовувати. Тож, будь ласка, зробіть усе, щоб наслідувати прикладу Німеччини та передати додаткові системи ППО у найкоротшій перспективі», – звернувся Кулеба.

Міністр назвав інвестиції другим кроком і закликав бізнес не чекати, поки завершиться війна: «Починайте працювати зараз! Знайдіть проєкт, подивіться на спільноту, бізнес, з яким ви хочете співпрацювати, проведіть аналіз доцільності і розробіть бізнес-план, щоб ви були готові інвестувати в будь-який момент».

Далі глава української дипломатії перелічив макрофінансову підтримку України іншими урядами і Європейською комісією та назвав членство в Євросоюзі – «дуже ефективним інструментом відбудови».

«Пʼяте – це російські заморожені активи. Ми маємо бути амбіційними, сміливими і маємо знайти рішення, щоб Росія заплатила справжніми грошима», – розповів міністр.

Читайте також: Кулеба і Блінкен обговорили посилення ППО та майбутні саміти у Швейцарії та Вашингтоні

Кулеба зауважив, що Україна і партнери просуваються на кожному з цих шляхів, але це треба робити швидше.

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент Володимир Зеленський.

Відкриваючи Конференцію з відновлення України, канцлер ФРН Олаф Шольц оголосив, що найближчим часом Німеччина передасть додаткові засоби для захисту неба та висловив сподівання, що й інші країни долучаться до німецької ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-