Кулеба і Блінкен обговорили посилення ППО та майбутні саміти у Швейцарії та Вашингтоні

Кулеба і Блінкен обговорили посилення ППО та майбутні саміти у Швейцарії та Вашингтоні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і держсекретар США Ентоні Блінкен в ході телефонної розмови обговорили постачання додаткових систем ППО Patriot, а також підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії та саміту НАТО у Вашингтоні.

Про це Кулеба повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Я поговорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і привітав нещодавнє рішення США, яке дозволяє Україні краще захищатися від російських атак. Це своєчасний крок у правильному напрямку. Ми обговорили останні кроки для забезпечення постачання додаткових систем Patriot в Україну. Команди президентів Зеленського та Байдена працюють на всіх рівнях, щоб це питання було вирішено якнайшвидше», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Роль Китаю в агресії РФ непокоїть дедалі більше країн НАТО - Блінкен

Глава МЗС додав, що в ході розмови також було приділено увагу підготовці до майбутнього Саміту миру у Швейцарії та Вашингтонського саміту НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що президент Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Вашингтонський саміт 2024 року — це майбутня зустріч глав держав і глав урядів 32-ох членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО), їхніх країн-партнерів і Європейського Союзу, яка відбудеться у Вашингтоні 9–11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-