Роль Китаю в агресії РФ непокоїть дедалі більше країн НАТО - Блінкен

Роль Китаю в агресії РФ непокоїть дедалі більше країн НАТО - Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що дедалі більше союзників по НАТО висловлюють занепокоєння щодо ролі КНР у посиленні військово-промислової бази РФ, яку остання використовує для ведення війни в Україні.

Про це він заявив за підсумками неформальної зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО у Празі в п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

«70% верстатів, які зараз імпортує Росія, надходять з Китаю, 90% мікроелектроніки, яку Росія імпортує, надходить з Китаю. І я чув сьогодні союзників – одного за іншим – як вони висловлювали глибоку стурбованість із цього приводу».

Читайте також: Блінкен підтвердив дозвіл для України застосовувати американську зброю по РФ

У цьому зв’язку він підкреслив, що Китай не може з одного боку прагнути покращення відносин із країнами Європи, а з іншого підживлювати найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Китай офіційно заявив, що не братиме участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії. У Пекіні зазначили, що цей захід, мовляв, не відповідає очікуванням країни, які передбачають участь у заході і Росії, і України.

 Фото: EEA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-