Україна не очікує перешкод від Угорщини у переговорах з ЄС - Стефанішина

Україна розраховує на плідне співробітництво з Угорським головуванням в Євросоюзі у переговорах щодо входження України до ЄС і не очікує будь-яких перешкод або блокування у цьому процесі.

Про це у Люксембурзі під час спілкування з представниками ЗМІ заявила віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перш за все, Угорщина підтримала рамки для переговорів, з урахуванням специфічних винятків, що стосуються наших двосторонніх відносин. У цьому пункті ми надалі маємо дуже змістовні сподівання на двосторонній діалог, який, як я розумію, призведе до того, що не буде блокування для процесу входження України зі сторони Угорщини», - зауважила представниця уряду України.

Вона підкреслила, що Україна має добрий досвід співпраці з країнами-членами ЄС в опрацюванні необхідних політичних рішень та планує власну діяльність в процесі переговорів про розширення ЄС, зокрема, під час Угорського головування в Європейському Союзі.

«Я не думаю, що з цієї сторони буде якась проблема. З іншого боку, ми маємо багато інших файлів, таких як військова допомога, санкції, фінансова підтримка для України. Тож ми будемо працювати над цим. Ми доволі впевнені, що 26 країн-членів підтримують нас у цих питаннях», - сказала віцепрем’єрка.

Вона зазначила, що всі 27 країн ЄС, включаючи Угорщину, напружено працювали, щоб цей день настав і переговори розпочалися, хоча були певні перешкоди.

Читайте також: ЄС і Україна сьогодні визначать рамки майбутніх переговорів про членство - Стефанішина

«Ми маємо навчитися будувати наші відносини, і це те, у що ми інвестуємо (зусилля) у наших відносинах з Угорщиною. Врешті, цей день – він не про Угорщину, він про Україну. Це історичний момент для України», - додала Стефанішина.

Як повідомлялося, сьогодні, 25 червня, в Люксембурзі офіційно розпочалася перша міжурядова конференція між ЄС і Україною щодо набуття членства в Європейському Союзі.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що Угорщина не підтримує вступ України до ЄС, але не блокуватиме його.