ЄС і Україна сьогодні визначать рамки майбутніх переговорів про членство - Стефанішина

ЄС і Україна сьогодні визначать рамки майбутніх переговорів про членство - Стефанішина

Укрінформ
Європейська та українська сторони, які офіційно розпочали міжурядову конференцію щодо входження України до ЄС, викладуть свої початкові позиції та визначать рамкові умови для подальших переговорів.

Про це у Люксембурзі під час спілкування з представниками ЗМІ перед початком переговорів заявила віцепрем’єр-міністерка України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розпочинаються переговори про входження України до ЄС. Все підготовлено. Ми очікуємо, що як українська сторона, так і Бельгійське головування в ЄС та Європейська комісія оголосять свої початкові заяви, що визначать рамки для майбутніх переговорів, з обох сторін, після чого ми погодимо наступні кроки у цих переговорах про входження», - сказала Стефанішина.

«Це дійсно історичний момент для моєї країни, вся нація стоїть за цим рішенням. Це дійсно дуже важлива віха для майбутнього членства України в ЄС, а також для майбутнього розвитку України», - додала представниця уряду України.

Читайте також: Історичний день: Зеленський привітав початок переговорів про вступ до ЄС

Вона нагадала, що всього два роки тому, 23 червня 2022 року, Євросоюз заявив, що він буде стояти поряд з Україною так довго, скільки буде необхідно. І зараз перша обіцянка імплементована – Україна розпочала процес входження, в умовах повномасштабної війни, яка продовжує палати її території, додала віцепрем’єрка. За словами Стефанішиною, більш ніж 90 відсотків українців підтримують європейську інтеграцію України, і сьогоднішня подія надає їм додаткових моральних сил у протистоянні російській агресії.

Читайте також: Лідери ЄС привітали Україну й Молдову з початком переговорів про вступ

Як повідомлялося, сьогодні, 25 червня, в Люксембурзі розпочалася перша міжурядова конференція між ЄС і Україною щодо набуття членства в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-