Лідери ЄС привітали Україну й Молдову з початком переговорів про вступ

Лідери ЄС привітали Україну й Молдову з початком переговорів про вступ

Оновлено
Укрінформ
Очільниця Європейської комісії Урсула Фон дер Ляєн, президент Європейського парламенту Роберта Мецола та президент Європейської ради Шарль Мішель привітали Молдову та Україну з початком переговорів про вступ до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це фон дер Ляєн написала у соцмережі X.

"Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ. Це дуже гарна новина для народу України, Молдови та всього Європейського Союзу. Шлях попереду буде складним, але сповненим можливостей. Бажаємо вдалого початку переговорів", - зазначила фон дер Ляєн.

Читайте також: 25 червня початок переговорів про вступ України до ЄС: що тепер буде

Мецола назвала 25 червня днем, якій увійде в історію.

«25-те червня 2024 року увійде в історію. Сьогодні ми починаємо переговори з Україною і Молдовою щодо входження (до ЄС). Це важливий момент, який робить нас сильнішими, який згуртовує нас разом як одну родину. Наше спільне майбутнє розпочинається зараз», – написала президент Європейського парламенту.

Своєю чергою президент Європейської ради Шарль Мішель перед початком Міжурядових конференцій щодо вступу України та Молдови назвав історичним моментом старт переговорів з обома країнами, але попередив, що попереду довгий шлях.

"Сьогодні ми є свідками історичного моменту. Після рішення Європейської Ради від грудня 2023 року про відкриття переговорів про вступ з Україною та Республікою Молдова дві країни розпочинають справжню трансформацію до повноправного членства в ЄС — момент гордості для обох країн та стратегічний крок для ЄС”, - наголосив він.

Мішель також зазначив, що майбутній шлях вимагатиме "постійних зусиль, самовідданості та істотних реформ".

"Україні та Молдові потрібно буде продовжувати роботу зі зміцнення інституцій, боротьби з корупцією та посилення економічної стабільності, щоб відповідати стандартам повноправного членства в ЄС", — сказав Мішель, пообіцявши підтримку з боку ЄС на кожному етапі цього шляху.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня Рада ЄС схвалила переговорні рамки для України і Молдови, що відкрило шлях до початку переговорів 25 червня в Люксембурзі.

Європейська комісія усно підтвердила 7 червня, що Україна і Молдова здійснили всі необхідні кроки для початку переговорів про вступ до ЄС, викладених у листопадовому звіті про розширення ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-