Історичний день: Зеленський привітав початок переговорів про вступ до ЄС

Історичний день: Зеленський привітав початок переговорів про вступ до ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що сьогодні Україна переходить до фактичних переговорів із Європейським Союзом щодо членства, і назвав цей день історичним.

Про це глава держави написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні історичний день, коли ми переходимо до фактичних, реальних переговорів із Європейським Союзом щодо членства України. 28 лютого 2022 року, за кілька днів після початку повномасштабного вторгнення, ми підписали заявку на вступ. Майже два роки тому, у червні 2022-го, ми здобули кандидатство, а в грудні минулого року отримали політичне рішення щодо переговорів», – зазначив Президент.

Він зауважив, що відсьогодні відраховуватиметься старт членства України у Євросоюзі, адже у цей день відбудеться перша міжурядова конференція України та ЄС.

«Дякую кожному й кожній, хто захищає Україну, нашу державу, наш народ. Дякую команді, яка робить усе, щоб ми стали частиною Європейського Союзу. Нас уже ніколи не збити зі шляху в об’єднану Європу, у наш спільний дім – усіх європейських націй. Дім, який має бути мирним!» – наголосив Президент.

Як повідомлялося, 25 червня на Першій міжурядовій конференції в Люксембурзі стартують переговори про вступ України до Євросоюзу.

Читайте також: 25 червня початок переговорів про вступ України до ЄС: що тепер буде

Після цього розпочнеться відкриття 35 переговорних глав. Україна вступатиме у переговори відразу за декількома главами, застосувавши кластерний підхід. Кластерів, які об'єднують кілька глав, буде шість.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-