Зеленський провів розмову із президентом Гамбії

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Президентом Гамбії Адамою Берроу обговорив можливі формати взаємодії між Україною та Африкою щодо відновлення миру та забезпечення продовольчої стабільності.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив в Телеграмі.

«Радий відновити після понад 20-річної паузи контакт на найвищому рівні між Україною та Гамбією. Провів телефонну розмову з Президентом Адамою Берроу. Подякував за присутність Гамбії на Саміті миру та підтримку підсумкового комюніке. Обговорили можливі формати взаємодії між Україною та Африкою щодо відновлення миру та забезпечення продовольчої стабільності. Для нас важливо залишатись одним із ключових гарантів продовольчої безпеки для Африки та світу», - заявив Зеленський.

Він відзначив, що до повномасштабного російського вторгнення в Україні навчалися гамбійські студенти., "Ми готові вітати їх знову в безпечних регіонах і розширювати освітні програми", - наголосив Президент.

Читайте також: Саміт миру у Швейцарії переконує у дієвості «африканської стратегії» України - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, в рамках програми "Grain From Ukraine" Україна направила 221,41 тисячі тонн сільськогосппродукції до 10 країн Африки та Азії.

Фото: ОП