Єрмак і Салліван узгодили кроки з підготовки другого Саміту миру

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та радник із питань національної безпеки Президента США Джейк Салліван узгодили кроки на найближчі тижні й місяці із підготовки до другого Саміту миру.

Про це Єрмак повідомив у Телеграмі за підсумками зустрічі із Салліваном у Вашингтоні передає Укрінформ.

«Вашингтон. Разом з віцепремʼєр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, міністром оборони Рустемом Умєровим та міністром енергетики Германом Галущенком провели раунд консультацій із американською делегацією на чолі з радником із питань національної безпеки Президента США Джейком Салліваном. Підбили підсумки першого Саміту миру. Узгодили кроки на найближчі тижні й місяці для конкретної реалізації його результатів та підготовки до другого Саміту миру», - розповів Єрмак.

За його словами, на переговорах також йшлося про практичні кроки щодо реалізації положень двосторонньої безпекової угоди, підписаної Президентами України та США під час саміту «Групи семи».

Єрмак зазначив, що на зустрічі сторони приділили увагу євроатлантичній інтеграції, оборонній підтримці та енергетичній безпеці.

Читайте також: Українська делегація обговорила з Держсекретарем США забезпечення системами ППО

Стефанішина окреслила головні очікування України від результатів саміту НАТО у Вашингтоні та наголосила на важливості рішень, які сприятимуть розбудові оборонних спроможностей.

Умєров зазначив, що Україні потрібне посилення та збільшення кількості батарей ППО, ракет до них. Обговорили майбутні постачання засобів ППО в Україну.

Галущенко поінформував присутніх про наслідки російських атак по енергетичній інфраструктурі та потреби України в цій сфері. Окрему увагу приділили підтримці енергетичної безпеки України з боку США.

Читайте також: Єрмак обговорив із помічником Президента США плани на саміт НАТО і підсумки Саміту миру

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Єрмак разом із віцепремʼєркою у справах європейської та євроатлантичної інтеграції Стефанішиною, міністром оборони Умєровим та міністром енергетики Галущенком перебуває з візитом у Сполучених Штатах Америки. 2 липня Єрмак провів зустріч з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Фото: ОП