Україна прагне отримати «незворотну» пропозицію про можливий вступ до НАТО - посол

Україна прагне фіксації союзниками незворотності нашого шляху до членства в НАТО на майбутньому Саміті Альянсу у Вашингтоні.

Про це заявила глава Місії України при НАТО Наталія Галібаренко в інтерв’ю Politico, передає Укрінформ.

«Ми хотіли б, щоб союзники зафіксували незворотність шляху України до членства в НАТО», - сказала вона.

За словами Галібаренко, Україна добре розуміє, що союзники не хочуть ухвалювати жодного політичного рішення про запрошення Києва до членства в НАТО під час війни, тож Україна не прагне негайного вступу.

"Ми прагнемо отримати додаткові рішення щодо питання протиповітряної оборони. Україна хотіла б також побачити, що Альянс визнає значний прогрес у проведенні реформ, якого ми досягли", - зазначила пані посол.

Галібаренко підкреслила, що на Саміті у Вашингтоні Україна хотіла б почути такі формулювання щодо членства, які стали б кроком вперед відносно Саміту НАТО у Вільнюсі.

Читайте також: Саміт НАТО має чітко назвати Росію найбільшою загрозою безпеці - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, 9-11 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, приурочений до 75-ї річниці створення Альянсу.

Очікується, що лідери країн Північноатлантичного альянсу підпишуть у Вашингтоні зобов'язання надати Києву у 2025 році військову допомогу на 40 млрд євро. Ця сума відповідає обсягу щорічної допомоги Заходу Україні з початку збройного вторгнення РФ у лютому 2022 року.