Саміт НАТО має чітко назвати Росію найбільшою загрозою безпеці - Бербок

Саміт НАТО має чітко назвати Росію найбільшою загрозою безпеці - Бербок

Укрінформ
На саміті у США Північноатлантичний альянс має чітко назвати Росію найбільшою загрозою безпеці та відповідно адаптувати свою політику - включно з посиленням допомоги Україні.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час виступу в Бундестазі з нагоди саміту НАТО, який відбудеться у столиці США, передає кореспондент Укрінформу.

«Наступного тижня у Вашингтоні ми повинні чітко дати зрозуміти: путінська Росія залишатиметься найбільшою загрозою нашій безпеці та свободі в Європі в доступному для огляду майбутньому. Це не ми вибирали! Ми цього не хотіли. Але настав час, і ми повинні адаптувати свою політику до цього», - сказала Бербок.

Саме тому, зазначила вона, Німеччина та інші союзники інвестують у свою здатність захищатися.

Читайте також: Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО у Вашингтоні

Глава МЗС ФРН зауважила, що її «дуже дратує», коли кажуть, ніби підтримка України – це благодійний жест. «Це інвестиція в нашу власну безпеку, у нашу власну свободу», - наголосила вона, додавши, що імперські претензії, які неодноразово озвучував Путін у своїх виступах, спрямовані й на інші країни, окрім України.

За словами Бербок, напередодні саміту НАТО ведеться інтенсивна дискусія щодо того, як розширити підтримку України: «Адже плануючі бомби Путіна не тільки щодня атакують українські електростанції та житлові будинки - вони також щодня атакують наш спосіб життя та свободі в Європі. Його бомби мають на увазі й нас».

Читайте також: У Держдепі заявили, що на саміті НАТО оприлюднять «конкретні шляхи» щодо членства України

Як додала очільниця МЗС Німеччини, Путін хотів розділити і послабити НАТО, але домігся прямо протилежного.

Нагадаємо, 75-й саміт Північноатлантичного альянсу має відбутися 9-11 липня у столиці США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-