У Держдепі заявили, що на саміті НАТО оприлюднять «конкретні шляхи» щодо членства України

У Держдепі заявили, що на саміті НАТО оприлюднять «конкретні шляхи» щодо членства України

Укрінформ
НАТО запропонує Україні «конкретні шляхи» для прискорення її майбутнього членства в Північноатлантичному Альянсі під час саміту наступного тижня у Вашингтоні.

Про це заявив помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дуглас Джонс в інтерв’ю Голосу Америки, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати і всі союзники по НАТО сказали, що майбутнє України в НАТО. На цьому саміті ми розгорнемо конкретні шляхи, за допомогою яких НАТО може допомогти Україні захистити себе від російської агресії, побудувати майбутню потужність, необхідну для стримування Росії, і здійснити необхідні реформи, щоб зробити себе сильнішим кандидатом на членство в НАТО. Разом це те, що ми називаємо "містком до членства" в НАТО. Підтримка, яку ми збираємося надати на саміті, дійсно допоможе прискорити шлях України до членства в НАТО», - сказав Джонс.

Очікується, що у підсумковій декларації буде підтверджено, що Україна стане членом НАТО, але високопосадовець Держдепу сказав, що конкретне формулювання ще узгоджується.

На саміт у Вашингтоні також запрошені міністри закордонних справ 35 країн-партнерів, які не входять до НАТО. Серед відомих учасників – глави МЗС Ізраїлю, Єгипту, Йорданії, Катару та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Також це буде вже третій саміт поспіль, у роботі якого візьмуть участь не лише глави держав усіх 32 країн-членів НАТО, а й лідери індо-тихоокеанських країн-партнерів: Австралії, Японії, Південної Кореї та Нової Зеландії.

Читайте також: У НАТО погодили надання Україні $43 мільярдів допомоги - Reuters

«Росія прагне отримати зброю від КНДР, оскільки вона шукає способи продовжити свою агресію проти України. Зв'язки глибокі. Ось чому на саміті будуть лідери індо-тихоокеанських країн-партнерів НАТО, щоб обговорити, як ми можемо вчитися один у одного та співпрацювати у вирішенні цих спільних викликів безпеці», - наголосив Джонс.

Як повідомляв Укрінформ, 9-11 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, приурочений до 75-ї річниці створення Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-