У Франції ультраправі та ультраліві кандидати не підписали Хартію підтримки України

Свої підписи під Хартією підтримки України поставили понад 160 кандидатів, які беруть участь у другому турі парламентських виборів 7 липня у Франції. Однак серед них немає жодного представника «Національного об'єднання» Ле Пен та Барделли, так само як і La France Insoumise ("Нескореної Франції") – ультралівої політичної партії Жана-Люка Меланшона, яка на цих виборах увійшла до лівого блоку, «Нового народного фронту».

Як передає Укрінформ, документ поширює серед політиків франко-українське об'єднання Stand With Ukraine.

Підписанти зобов'язуються "підтримувати надання Україні всього озброєння, необхідного для захисту її територіальної цілісності та відновлення її міжнародно визнаних кордонів, включаючи: артилерію, авіацію, ракети середньої та великої дальності та боєприпаси".

Вони також погоджуються підтримувати рух України до членства в Європейському Союзі та посилювати санкції проти Росії, сприяти створенню фонду оборони, боротьбі з російською дезінформацією та допомозі для українських біженців.

Таким чином, майбутні депутати підтверджують, що солідарність з Україною залишається важливим пріоритетом для Франції.

Серед тих, хто підтримав документ, зокрема, Бенжамен Аддад, голова групи дружби Франція-Україна в Національній Асамблеї попереднього скликання, Рафаель Глюксманн (Place publique), Марін Тондельє (Les Écologistes), Олів'є Фор (Соціалістична партія) та Наталі Луазо (Horizons).

Інші провідні діячі можуть приєднатися до неї до опівночі п'ятниці.

Читайте також: У Франції ультраправі використовують ШІ для просування антиєвропейських наративів - експерти

«Національне об'єднання» утрималося під час консультативного голосування щодо двосторонньої угоди про безпеку між Францією та Україною на початку березня, а політична сила Жана-Люка Меланшона La France Insoumise голосувала проти.

Як повідомляв Укрінформ, французькі ультраправі прагнуть підтримувати Україну та уникнути ескалації з РФ. Президент "Національного об’єднання" Жордан Барделла вважає Росію загрозою для Франції, однак прагне уникнути ескалації, водночас підтримуючи Україну.