Берлін закликає вплинути на Путіна, щоби він негайно припинив війну проти України

Російський очільник Путін має бути зупинений і перестати вбивати мирних українців.

Про це на брифінгу в понеділок заявила речниця Міністерства закордонних справ Німеччини Катрін Дешауер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже стурбовані та закликаємо всіх, у чиїх це силах, змусити пана Путіна негайно завершити цю агресивну війну, яка вбиває так багато невинних людей», - заявила Дешауер.

Вона зазначила, що ситуація для людей в Україні, особливо цивільних, у тому числі дітей, є дуже важкою, ба більше - драматичною. Жорстока війна, яку Росія веде понад 2 роки, призводить до багатьох жертв без розбору.

«Російські бомби та ракети не можна нічим виправдати», - підкреслила дипломатка.

Читайте також: Німеччина купить чотири системи Patriot і сотню танків - Reuters

Раніше посол ФРН в Україні Мартін Єґер написав у соцмережі Х: «Сьогодні вранці російська сторона здійснила ракетну атаку по Україні, в тому числі по Києву. Тут постраждала, серед іншого, дитяча лікарня «Охматдит». Багато жертв у Києві - загиблих, поранених. Це війна проти мирного населення. Ось як виглядає готовність Росії до переговорів і її прагнення до миру».

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня внаслідок масованої ракетної атаки РФ постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Було випущено понад 40 ракет різних типів.