Німеччина купить чотири системи Patriot і сотню танків - Reuters

Німеччина купить чотири системи Patriot і сотню танків - Reuters

Укрінформ
Бюджетний комітет парламенту Німеччини затвердив виділення більше 6 млрд євро на закупівлю танків, боєприпасів і систем протиповітряної оборони.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що на ці кошти будуть придбані 105 танків Leopard 2 A8 та 200 тис. артилерійських снарядів. “Окрім цього будуть придбані чотири системи Patriot за 1,35 млрд євро”, - йдеться у матеріалі.

За словами членів комітету, придбання цієї техніки та боєприпасів сприятиме досягненню військових планів Німеччини й дозволить надати допомогу Україні. “Деякі танки будуть передані німецькій бойовій бригаді у Литві, яка створюється у рамках зусиль НАТО зі стримування Росії, а решта посилять бронетанкові сили у Німеччині, які нині нараховують 300 одиниць техніки”, - зауважує Reuters.

Очікується, що ця найсучасніша версія танка Leopard буде взята на озброєння Збройними силами Німеччини між 2027 й 2030 роками.

Читайте також: Пентагон замовив у виробника систем Patriot продукції на $4,5 мільярда - ЗМІ

Reuters додає, що протягом пів року Німеччина вже схвалила різноманітних військових закупівель майже на 27 млрд євро. “За кілька днів після вторгнення Росії до України у 2022-му році, канцлер Німеччини Олаф Шольц здивував союзників оголосивши Zeitenwende (поворотний момент), що передбачав створення спеціального фонду у 100 млрд євро для модернізації війська”, - нагадує агенство.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Іспанія надіслала Україні другу партію зенітних ракет до систем протиповітряної оборони Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-