Зеленський очікує від саміту НАТО конкретних кроків для посилення української ППО

Президент Володимир Зеленський очікує від саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня, конкретних кроків з боку партнерів, зокрема, щодо посилення повітряної оборони України.

Про це глава держави заявив під час спільної з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском пресконференції у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

«Від саміту НАТО чекаю дуже конкретних відповідей і кроків наших партнерів. У нас буде засідання щодо посилення повітряної оборони нашої цивільної інфраструктури, водопостачання, енергетичної мережі. Я чекаю на конкретні кроки. Ми заздалегідь обговорюємо кількість систем різного характеру ППО, якими партнери - члени НАТО можуть посилити Україну», – сказав Зеленський.

Він додав, що хотів би почути від партнерів більш сильну відповідь на той удар, якого Росія вкотре завдала по Україні: "По нашому населенню, по нашій землі, по наших дітях».

Читайте також: Шмигаль після ракетної атаки закликав партнерів надати Україні більше систем ППО

«Окрім ППО, це можливість використовувати зброю наших партнерів саме по тих військових базах і майданчиках, якими користується Російська Федерація сьогодні, щоб завдавати ударів по Україні. Дуже хотілося б отримати таке рішення від наших партнерів. Або їм хочеться побачити ще удари? Такий собі страшний серіал. Ще удари: ще по школах, ще по університетах, ще по лікарнях», – зазначив Президент.

Як повідомлялося, 75-й саміт Північноатлантичного альянсу має відбутися 9-11 липня у столиці США. Очікується, що українську делегацію очолить Президент Володимир Зеленський.