За атаку на «Охматдит» відповідальна виключно Росія - США в ОБСЄ

Сполучені Штати покладають відповідальність за ракетний удар по дитячій клініці "Охматдит" виключно на Росію.

Як передає Укрінформ, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час спеціального засідання Постійної ради цієї організації, присвяченого ракетній атаці РФ на Україну 8 липня.

"Київська лікарня "Охматдит" – одна з двох пошкоджених у понеділок – є найбільшою онкологічною установою в Україні, де лікуються найбільш хворі діти країни. Постраждали пацієнти та персонал, при цьому персонал та батьки були змушені евакуювати хворих дітей. В іншій лікарні внаслідок атаки загинули четверо і троє отримали поранення. Ми найрішучішим чином засуджуємо цей напад і покладаємо відповідальність за нього виключно на Росію", - сказала вона.

Брукер наголосила, що цей обстріл є ще одним прикладом того, як Росія загрожує європейській безпеці.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Атака на «Охматдит» - справжня відповідь Путіна на всі мирні місії

"Протягом своєї жорстокої агресивної війни Росія демонструє повну зневагу до людського життя. Цього тижня лідери НАТО оголосять про значну подальшу підтримку України, в тому числі щодо посилення української протиповітряної оборони. Останній напад Росії підкреслює важливість підтримки здатності України до самозахисту", - додала американська дипломатка.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 8 липня, Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. За останніми даними, відомо про 42 загиблих, серед них четверо дітей, та 190 постраждалих.

Читайте також: Удар по «Охматдиту» доводить небажання Путіна досягти миру - США в ООН

У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні "Охматдит". Зруйновані два поверхи одного з корпусів площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.

При цьому російська пропаганда цинічно намагається перекласти відповідальність за удар по клініці на українські сили.