Удар по «Охматдиту» доводить небажання Путіна досягти миру - США в ООН

Удар по «Охматдиту» доводить небажання Путіна досягти миру - США в ООН

Укрінформ
Російський диктатор Володимир Путін не має жодного бажання досягти миру в Україні, що доводить учорашній ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

З такою заявою виступила в вівторок під час засідання Радбезу ООН постійна представниця США Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ніби раніше були якісь сумніви з цього приводу, але вчорашній удар по «Охматдиту» абсолютно очевидно показує, що Путін не зацікавлений у мирі. Він рішуче налаштований ширити смерть й руйнування, продовжуючи свою загарбницьку війну», - сказала Томас-Грінфілд.

Вона наголосила, що США підтримуватимуть Україну, поки війну не буде припинено й не запанує справедливість. «Ми підтримуватимемо Україну у її зусиллях із захисту кордонів й ми підтримуватимемо її тут у Радбезі», - зазначила дипломатка.

Томас-Грінфілд також закликала усі інші держави світу допомагати Україні.

Читайте також: Росія убиває українських дітей, яких не може викрасти - Кислиця в ООН

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 8 липня, Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Вже відомо про 42 загиблих, серед них четверо дітей, та 190 постраждалих.

У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит». Зруйновані два поверхи корпусу лікарні площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.

У вівторок з цього приводу було скликане термінове засідання Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-