Росія убиває українських дітей, яких не може викрасти - Кислиця в ООН

Росія убиває українських дітей, яких не може викрасти - Кислиця в ООН

Укрінформ
Росія намагається фізично знищити українських дітей, яких не може викрасти й «перевиховати».

Про це заявив на засіданні Ради Безпеки ООН постійний представник України при Організації Сергій Кислиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від самого початку російської агресії одним із основних її аспектів було завдання шкоди українським дітям. Дітей, яких Росія не може викрасти й промити мізки, вона вбиває», - наголосив Кислиця.

За його словами, ракетний удар Росії по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві демонструє глибоку зневагу РФ до «будь-яких мирних ініціатив, незалежно від їх походження».

«Моральна та управлінська деградації Кремля досягли такого рівня, що він без вагань скоює злочини, які підривають бачення миру в тих країнах, від яких Кремль зараз повністю залежний», - зазначив дипломат.

Кислиця наголосив, що «Росія - як рак, але гірше». «Вона припинить вбивати й поширювати насильство, лише коли буде нездатною робити це. Обовʼязково потрібно збивати російські ракети. Обовʼязково потрібно знищувати російські бойові літаки на їхній базах. Треба робити рішучі кроки, аби ліквідувати загрозу», - підсумував він.

У засіданні Радбезу взяв участь директор «Охматдиту» Володимир Жовнір, який розповів про наслідки російської агресії для медзакладу.

Росія, яка цього місяця головує у Раді Безпеки ООН, намагалася не допустити представника України до участі у засіданні, посилаючись на процедурні правила. Росіяни стверджували, що Кислиця нібито неправильно адресував листа із запитом на участь у засіданні - не представнику головуючої країни, а Радбезу загалом. Утім, Кислиця у соцмережі Х пояснив, що помилки немає, адже Росія незаконно займає місце постійного члена Ради Безпеки ООН й правила не зобовʼязують його звертатися безпосередньо до голови Радбезу. «Громадянине Небензя, ви - нелегітимний президент Ради Безпеки, й я ніколи не звертатимуся до вас як до такого. Ви займаєте місце, захоплене Росією незаконно, й єдине належне вам місце, до того як ви потрапите безпосередньо у пекло, в обхід чистилища, - це лава підсудних», - написав Кислиця, додавши текст внутрішніх правил ООН, які підтверджують правильність оформлення листа-запиту.

Читайте також: В ООН кажуть про «високу ймовірність» того, що «Охматдит» був атакований російською ракетою

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Вже відомо про 42 загиблих, серед них четверо дітей, та 190 постраждалих.

У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит». Зруйновані два поверхи корпусу лікарні площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.

9 липня з цього приводу було скликане термінове засідання Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-