Індія заявила, що прагне допомогти Україні та Росії вирішити «конфлікт»

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар заявив, що його країна підтримує дружні відносини з Україною і Росією та сподівається допомогти Києву і Москві врегулювати «конфлікт».

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

«Застосування сили не вирішує проблем між країнами і рішення не знайдеться на полі бою», - сказав Джайшанкар.

За його словами, Індія повинна бути активнішою в наданні допомоги для вирішення конфлікту (так в Індії називають російську війну проти України – ред.), оскільки у світі не так багато країн, які можуть розмовляти і з Україною, і з Росією.

Читайте також: Президент Фінляндії вважає, що настав час для початку переговорів між Україною і Росією

Індія підтримує дружні зв’язки з Росією. Прем’єр-міністр країни Нарендра Моді початку липня відвідав Москву і провів переговори з російським правителем Володимиром Путіним.

Минулого тижня індійські ЗМІ повідомили, що Моді розглядає можливість у серпні відвідати Україну, але Джайшанкар наразі не підтвердив можливість такого візиту.

Читайте також: Китай і надалі підтримуватиме мирний діалог для врегулювання «українського конфлікту» - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі у неділю в Токіо з міністром закордонних справ Індії Субраманьямом Джайшанкаром наголосив на необхідності встановлення справедливого та міцного миру в Україні відповідно до Статуту ООН.

Фото: Flickr