Китай і надалі підтримуватиме мирний діалог для врегулювання «українського конфлікту» - МЗС

Китай і надалі підтримуватиме мирний діалог для врегулювання «українського конфлікту» - МЗС

Укрінформ
Уряд Китаю за підсумками зустрічей міністра закордонних справ КНР Ван Ї з главами зовнішньополітичних відомств України, США і Росії продовжить підтримувати політичне врегулювання «української кризи».

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, передає кореспондент Укрінформу.

«Стосовно «української кризи» (так у Китаї називають російську війну проти України – ред.), Китай завжди займає неупереджену і справедливу позицію», - сказав Лінь.

За його словами, Пекін завжди прагнув якнайшвидшого завершення «українського конфлікту», прагнучи знайти для цього політичні методи, оскільки припинення вогню та відновлення миру вигідне всім сторонам.

«Китай буде і надалі стояти на стороні миру та діалогу, підтримувати міжнародну спільноту у досягненні ще більшого консенсусу, спільними зусиллями здійснювати пошук практичного та реалістичного рішення для врегулювання «кризи», - зазначив китайський дипломат.

Ван Ї зустрічався з українським колегою Дмитром Кулебою в китайському місті Гуанчжоу 24 липня, а з Сергієм Лавровим та Ентоні Блінкеном на полях міністерського засідання АСЕАН у Лаосі 26-го та 27-го липня відповідно.

Читайте також: Блінкен попередив Ван Ї про наслідки, якщо Китай не припинить підтримки ВПК Росії

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен попередив міністра закордонних справ Китаю Ван Ї про готовність Сполучених Штатів застосувати додаткові кроки, якщо Китай не припинить підтримку військово-промислового комплексу РФ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-