Веніславський заявив, що демобілізація проблематична: Ситуація на фронті дуже складна

З огляду на складну ситуацію на фронті та плани Росії щодо збільшення своїх військ говорити про можливість демобілізації в Україні проблематично.

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Демобілізація - це питання найбільш болюче та найбільш складне. Ми стали заручниками популістських ідей окремих політиків, які вкинули спочатку в публічний простір, а потім в якості законодавчих ініціатив можливості військовозобов'язаних бути звільненими з військової служби під час дії правового режиму воєнного стану", - зазначив народний депутат.

За його словами, у комітеті питання демобілізації обговорювалося "дуже ретельно".

Читайте також: Не знаю країну, яка під час війни проводила б демобілізацію - Стефанчук

"Історія світових воєн, на жаль, не знає прикладів, коли до завершення повномасштабної війни, до відсічі агресії здійснювалися якісь комплексні заходи щодо звільнень з військової служби тих, хто відстоює територіальну цілісність та державний суверенітет", - зауважив Веніславський.

На його думку, питання демобілізації має не лише політичне, а й оборонне, безпекове і військове значення.

"Політично вигідно говорити, і нам хотілося б обнадіяти тих людей, які воюють, що вони будуть після певного часу мати можливість на звільнення. Але, на превеликий жаль, наразі ситуація залишається на фронті дуже складною», - зауважив Веніславський.

Читайте також: У Міноборони сказали, від чого залежать терміни появи закону про демобілізацію

За його словами, ворог має намір збільшувати особовий склад своєї армії, тому «говорити на цьому фоні про можливість звільнення дуже проблематично».

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони повідомляли, що розробляють законопроєкт про демобілізацію, але його поява залежить від низки чинників передусім від ситуації на фронті та темпів мобілізації.